Hoe was en droog ik mijn Comfyballs & Comfy underwear?

Wassen: alle Comfyballs en Comfy kunnen gewassen worden op zowel 40 als 60 graden Celsius zonder negatieve effecten.

Droogtrommel: alle Comfyballs en Comfy kunnen in de droogtrommel op lage temperatuur worden gedroogd.

Advies: was ons ondergoed op een zo laag mogelijke temperatuur en droog het aan de waslijn. Hierdoor slijten de stoffen minder, gaat het ondergoed langer mee en het spaart je bovendien flink wat energie!

Wassen met gelijke kleuren

Ons advies is, voor zowel organische als kunstmatige vezels, om soortgelijke kleuren samen te wassen.

Tenminste licht bij licht, donker bij donker en rood apart. Alle gekleurde stoffen geven namelijk iets kleur af tijdens de eerste 1-2 wasbeurten, en biologische stoffen krimpen iets. Het niet mogelijk om de kleurafgifte tot nul terug te brengen zonder het gebruik van additieven/chemicaliën. Omdat al onze stoffen een Oeko-Tex-certificering hebben, gebruiken wij geen additieven of chemicaliën.

Mocht je huidallergieën of een gevoelige huid hebben, was het product dan gerust voor het eerste gebruik, maar het is in principe niet nodig.

Over Comfyballs

Alle Comfyballs en Comfy bevatten LYCRA®, dit is elastaan van de hoogste kwaliteit (en prijs). LYCRA® is eigendom van Invista en Invista vereist, vanwege fabrieksgaranties, dat we een maximum van 40 graden vermelden op de wasinstructies.

Bij de vervaardiging van Comfyballs en Comfy worden stoffen getest op kleurverlies en krimp voordat het product wordt genaaid en nadat het product is voltooid. Wij wassen & testen al onze producties in alle kleuren, op 40, 60 en 90 graden.

1e krimp bij 40 graden is < 1%, en kleurafloop van donkere naar witte organische stof is niet meetbaar.

1e  krimp bij 60 graden is < 1,5%, en kleurafloop van donkere naar witte organische stof is aanwezig, maar moeilijk te kwantificeren. Als je witte kleding hebt die niet meer 100% wit is, is de kleurafloop van donkere kleding de boosdoener.

1e bij 90% is < 3,5%, en kleurafloop van donkere naar witte organische stof is meetbaar.

LET OP: op hoge temperatuur wassen tast onze stoffen aan. Het is mogelijk, maar wordt zeker niet aanbevolen. Door wassen op (te) hoge temperaturen slijt de stof veel sneller en ontstaat er schade aan de stof, bovendien zal het elastiek in de tailleband en het PackageFront veel sneller verouderen en snel “hard” worden.