Modal

Comfyballs Modal

Wat is modal, waar wordt modal van gemaakt en wat zijn de speciale eigenschappen en voordelen van modal?

Modal wordt gezien als één van de duurzame stoffen voor de toekomst. Modal is een zachte ademende stof, zonder onnodige milieubelasting. Deze stoffen voor de toekomst zijn natuurlijke innovatieve stoffen met een veel kleinere impact op het milieu, bovendien vaak ook nog eens met meer comfort dan de huidige veel gebruikte synthetische stoffen, zoals polyester en nylon, of katoen.

Modal is een vezel die wordt geproduceerd uit cellulose uit beukenhout. Het beukenhout cellulose wordt via een speciaal spinproces gesponnen tot een kunstmatige vezel. Deze vezel bestaat daardoor uit natuurlijke grondstoffen en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Modal is één van de stoffen voor de toekomst, het is een zachte ademende stof, zonder onnodige milieubelasting. Deze stoffen voor de toekomst zijn natuurlijke innovatieve stoffen met een veel kleinere impact op het milieu, bovendien vaak ook nog eens met meer comfort dan de huidige veel gebruikte synthetische stoffen, zoals polyester, katoen of nylon.

Lenzing AG in Oostenrijk is de belangrijkste producent van modal wat onder de naam Lenzing Modal op de markt wordt gebracht.

Modalvezels worden vaak gebruikt in combinatie met andere vezels, zoals katoen en de stof wordt veel toegepast in (onder)kleding.

Modal geeft kleding een groter draagcomfort, het voelt zacht, glad en erg comfortabel aan. Modal wordt daarom ook wel “kunstmatige zijde” genoemd en zorgt ervoor dat kleding waar modal in is verwerkt luxe aanvoelt.

In vergelijking met katoen heeft het belangrijke voordelen: het verkleurt niet, er is geen sprake van pillen en het krimpt nauwelijks en het is bovendien beter ademend.

Modal is verwerkt in de Comfyballs en Comfy modellen Wood.