Lycra

Lycra is een betere kwaliteit elastaan en wordt geproduceerd door Du Pont. Het materiaal wordt ook onder de namen Spandex en Dorlastan geproduceerd. Elasthaan is een kunstmatige vezel die in vergelijking met andere kunstvezels een grote elastische rekbaarheid heeft.

Het materiaal kan tot 6 keer de oorspronkelijke lengte uitgerekt worden en neemt na uitrekken weer de oorspronkelijke vorm aan. Elastaan wordt als vervanger van rubber gebruikt en daarom wel synthetisch rubber genoemd.

In kleding welke ondersteuning bieden wordt veel gebruikt gemaakt van elastaan. Daarnaast als onderdeel van stoffen die worden gebruikt in kleding en onderkleding, door de toevoeging van het materiaal worden stoffen soepeler en elastischer.

Elastaan is in tegenstelling tot rubber, goed bestand tegen bijvoorbeeld zonlicht en zout water en daarnaast elastischer en thermoplastisch. Lycra is elastaan van betere kwaliteit en beter bestand tegen hogere temperaturen en hierdoor kan alle Comfyballs-Comfy ondergoed in een wasdroger worden gedroogd op een lage temperatuur, voorkom drogen op hoge temperaturen! Maar we adviseren je uiteraard was aan de lijn te drogen, was slijt hierdoor minder (en gaat daardoor langer mee) en daarnaast bespaar je bovendien behoorlijk wat energie!

In Comfyballs en Comfy underwear wordt uitsluitend gebruik gemaakt van Lycra.