Combed Aegean Cotton

Comfyballs - Combed Aegean Cotton

 

Wat is Combed Aegean Cotton - Egeïsch gekamd katoen.

Het Egeïsche katoen is genoemd naar de streek waar het wordt verbouwd, de kust van de Egeïsche regio van Turkije.

Anders dan andere katoensoorten heeft Egeïsch katoen lange vezels (de ruwe katoenvezels), die bijzonder zacht en sterk zijn. Langere vezels betekent gladdere, zachtere draden met minder kans op splijten en breuk. Door het wassen wordt Egeïsch katoen na verloop van tijd nog zachter.

Bovendien worden bij de hoogste kwaliteit Egeïsch katoen de korte vezels eruit gekamd: vandaar de omschrijving - gekamd garen (combed). Doordat de korte vezels worden verwijderd wordt garen van gekamd katoen zachter én sterker en bovendien is er minder sprake van pilling.

De sterke, zachte en lange vezels van Egeïsch katoen zijn uitstekend vochtabsorberend. En ondanks dat Egeïsch katoen zeer absorberend is, is het tevens snel droog. Deze eigenschappen maakt het ideaal voor de verwerking in kleding.

Van synthetische vezels is bekend dat ze de gevoelige huid kunnen irriteren. Egeïsch katoen is van nature hypoallergeen, waardoor het de perfecte optie is voor mensen met een gevoelige huid. Daarnaast is Katoen ook minder statisch in vergelijking met synthetische vezels.

Comfyballs maakt uitsluitend gebruik van Combed Aegean Cotton.