Wat maakt een boxershort tot de beste boxershorts voor heren?

Op deze prangende vraag zoeken wij mannen al meer dan 4.000 jaar het antwoord. Want precies 4.000 jaar geleden werd in Sumeria (het huidige Irak) de herenonderbroek uitgevonden. Nu is het wel zo dat die eerste onderbroek niet meer was dan een lange strook linnen die tussen de benen en om te taille werd geslagen, maar toch: een glorieuze uitvinding!

De beste boxershorts voor heren waren er niet zomaar

In de eeuwen daarna heeft herenondergoed – en ook het damesondergoed trouwens – een flinke ontwikkeling meegemaakt. De pasvorm werd steeds beter en ook het besef dat de onderbroek bijdraagt aan hygiëne werd steeds sterker. Voor het gemak slaan we even een paar duizend jaar over en pakken de draad weer op in de middeleeuwen.

Alleen de welgestelden droegen ondergoed

Alleen als je van adel was of anderszins ruim in de duiten zat kon je je in de middeleeuwen ondergoed veroorloven. Met andere woorden: de vraag welk ondergoed tot het beste ondergoed voor heren behoorde, kon toen alleen door de welgestelden worden beantwoord. Pas in de 18e eeuw werd mannenondergoed door de uitvinding van de spinmachine en weefgetouwen betaalbaar voor de rest van het volk.

De beste boxershorts heren van nu


Het huidige herenondergoed kent zijn wortels in de jaren 1920 tot 1930. In die jaren zag de eerste boxershort met korte pijpen het levenslicht. Alweer zo’n hoogtepunt in het leven van de ondergoed dragende man. Vandaag de dag kunnen we kiezen uit vele soorten en maten, merken en stoffen. Sterker nog: ondergoed is uitgegroeid van een hygiënische must tot een waar lifestyle kledingstuk.

Soorten herenondergoed

We nemen je even mee naar de twee hoofdgroepen herenondergoed. Ondergoed van Comfyballs combineert de voordelen van beide typen ondergoed én sluit de nadelen ervan uit. 


1. Boxers

Een boxershort is eigenlijk een lang uitgevallen gewone onderbroek en is al een hele poos populair. Een boxershort geeft ruimte en dat is meteen een voordeel én een nadeel. Doordat je geslachtsdelen vrij spel hebben, is er een goede afvoer van warmte. Maar die extra ruimte zorgt er helaas ook voor dat het zaakje wel eens knel kan komen te zitten, vooral als je gaat zitten.

2. Ballenknijpers of slips

Ballenknijpers bestaan al wat langer dan boxershorts en bieden – net als de boxers – voor- en nadelen. Het voordeel is dat zo’n slip de boel goed bij elkaar houdt. Een nadeel is dan weer dat er best veel druk op je ballen kan komen omdat er zo weinig ruimte is. Tja.

De beste stoffen

Het beste ondergoed is sowieso gemaakt van de beste stoffen of stofcombinaties. Stoffen spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de vochtopname en vochtafvoer. Ze kunnen bovendien zorgen voor extra verkoeling én het algehele lekkere pasvormgevoel. Bij Comfyballs heb je keuze uit verschillende stoffencombinaties.

Comfyballs Cotton zijn gemaakt van ademend katoen en Lycra. Deze combinatie zorgt voor extra elasticiteit en een excellente pasvorm.

De toepassing van Tencel (een puur natuurlijke stof van cellulose uit hout) – in combinatie met katoen en Lycra – zorgt voor een extra verkoelend effect.

De microfiber stoffen polyester en Lycra worden gebruikt in de Performance en Performance Superlight en zorgen voor een uitstekende vochtafvoer en formidabele pasvorm.

De beste pasvorm

Ondergoed is het enige kledingstuk dat je de hele dag draagt. Dat ondergoed lekker moet zitten is dan ook een no-brainer. En juist het bieden van die ultieme pasvorm is óns ding. Sterker nog: Comfyballs loopt wereldwijd voorop als het gaat om pasvormprestaties. Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Én gul mee. Want we gunnen – plastisch uitgedrukt – elke man het heerlijke gevoel dat zijn kroonjuwelen in goede handen zijn. De techniek die we daarvoor hebben ontwikkeld heet PackageFront.

Het beste design 

We hebben alle Comfyballs underwear voorzien van zo’n PackageFront. Die gepatenteerde techniek biedt je 24 uur per dag een formidabel draagcomfort. Naast dat ondergoed perfect moet zitten, moet het je natuurlijk ook goed staan. Daarom kun je bij Comfyballs kiezen uit verschillende kleuren of prints. Vind je het maken van een keuze lastig? Dan helpen we je graag op weg met onze keuzehulp. Maar je vriendin of vriend even vragen is natuurlijk ook een prima optie.

UNIEKE PACKAGEFRONT TECHNOLOGIE
Houdt je gereedschap op zijn plaats

EXCLUSIEF NOORS ONDERGOED
Voor hem en voor haar

MEER DAN 300.000
blije mannen gingen je voor

Conclusie

Wat ondergoed tot het beste ondergoed voor heren maakt hangt in de eerste plek af van je persoonlijke voorkeur. Hou je van strak, lekker los, lang, kort, neutraal of knallend opvallend? Doorslaggevend zijn in elk geval de pasvorm en het design. Oftewel: ondergoed moet perfect zitten en goed staan. Een klant van ons verwoordde het als volgt. ‘Ondergoed is pas goed als je niet merkt dat je het aan hebt’. Daar is geen speld tussen te krijgen.