HomeBlogWaarom zou ik kiezen voor microfiber ondergoed?

Waarom zou ik kiezen voor microfiber ondergoed?

Auteur

Datum

Categorie

Microfiber ondergoed is aan een enorme opmars bezig. Logisch. Als je eenmaal microfiber aan je lijf hebt ervaren, wil je nooit anders meer. Dit heeft alles te maken met het draagcomfort dat microfiber je biedt én met de unieke vocht afvoerende werking van deze ultramoderne stof. We nemen je graag even mee in de wondere wereld van microfiber ondergoed.

De uitvinding van microfiber ondergoed

Wie nou precies het microfiber heeft uitgevonden: daar zijn de geleerden het niet over eens. Feit is wel dat in de late jaren 50 van de vorige eeuw – zo rond 1956 – voor het eerst ultrafijne vezels (voor als je het exact wilt weten: dunner dan 0,7 denier) werden geproduceerd. Want dat is wat microfiber is: een ultradunne synthetische draad die wordt gemaakt van polyiamide en elastaan. Dit zegt je misschien nog niks: we komen er zo meteen op terug.

Doorontwikkeling van microfiber

In het begin wist men nog niet zo goed waarvoor microfibers gebruikt konden worden. Maar al snel werden er in Japan veelbelovende experimenten met deze fibers uitgevoerd. Zo kwamen in de jaren 70 van de vorige eeuw de eerste succesvolle synthetische microvezels op de markt. Deze microvezels deden al snel hun intrede in de textielindustrie. Ook het eerste ondergoed gemaakt van microfiber zag ergens in die tijd het eerste levenslicht

Microfiber ondergoed is synthetisch en duurzaam

Kun je het je voorstellen? De doorsnee van een microfiber is tien keer dunner dan een mensenhaar. Hoe dan ook: microfiber is een verzamelnaam voor hele dunne synthetische draden die van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn. Zo maken wij onze Comfyballs Performance van polyester en Lycra. Deze magische combinatie laat je Comfyballs Performance aanvoelen als een tweede huid. Hierdoor zal je nooit last hebben van irritaties of van een schurend gevoel.  

Hét voordeel van microfiber ondergoed

Hét belangrijkste voordeel van microfiber: het microfiber materiaal transporteert ontzettend goed vocht – transpiratie – van je lichaam. De verdamping die daarna optreedt koelt meteen je huid en daarmee je body. Dit maakt microfiber ondergoed dus zeer geschikt voor sporters. Het feit dat de stof erg elastisch is maakt het nog eens extra geschikt voor ondergoed. Nóg een voordeel van microfiber is dat het een ademende stof is. 

Ultieme pasvorm van Comfyballs microfiber ondergoed

Naast een goede vochtafvoer zorgen de microfibers ook voor een goede, strakke pasvorm. Tel daarbij op dat elke Comfyballs boxer is voorzien van onze PackageFront techniek – de techniek die jouw uitrusting precies op de juiste plek houdt – en je hebt het ondergoed met het meest ultieme draagcomfort – al zeggen we het zelf. 

De beste stof en de mooiste kleuren

Waar reguliere microfiber boxers vrij neutraal van kleur zijn, hebben wij met onze Performance boxershortsflink uitgepakt. Zo kun je kiezen uit een flink aantal verschillende kleuren. Tot slot nog een aardig voordeel van ons microfiber ondergoed: je kunt ze gerust op 40 of 60 graden wassen. Comfyballs microfiber krimpt namelijk niet. Bovendien is de boxer al praktisch droog als je ‘m uit de wasmachine haalt. Kun je snel weer de sportschool induiken!

Recent posts