HomeBlogWanneer is de boxer uitgevonden?

Wanneer is de boxer uitgevonden?

Auteur

Datum

Categorie

Zo’n 4.000 jaar geleden kwam een man in Sumeria – het huidige Irak – op het grandioze idee om een onderbroek te gaan dragen. En ook al was deze slip niet meer dan een lange strook linnen: het concept onderbroek was geboren. Vanaf nu zou de wereld nooit meer hetzelfde zijn want het tijdperk van de herenonderbroek was definitief aangebroken. Duurde het daarna nog lang voordat de boxershort werd uitgevonden? Ja. Heel lang.

Aanleiding tot de uitvinding

Dat vervelende gevoel tussen je benen en die jeuk en stank: dat was voor die meneer in Sumeria de aanleiding voor zijn onderbroekuitvinding. Met de komst van de onderbroek werd het een stuk hygiënischer en frisser daar beneden. Het zou daarna nog maar liefst ruim 3.900 jaar duren voordat de boxershort het wereldtoneel betrad. En die eerste boxershort was geen schoonheid. Integendeel.

De allereerste boxershorts

Tijdens de industriële revolutie ontkwamen textielfabrieken niet aan de noodzaak steeds nieuwe modellen kleding op de markt te brengen. Waaronder ondergoed. Tja, je moest wat verzinnen om je concurrentiepositie te behouden of te vergroten. Het schijnt dat een ontwerper genaamd Mr. Cooper die allereerste boxershort bedacht. Voor de industrie was de uitvinding van de boxershort hoe dan ook een geweldig mooie aanvulling op het bestaande modellengamma. 

Leren riem

De textielfabrieken begonnen meteen met het massaal produceren van de boxershorts. Die eerste exemplaren waren eigenlijk veel te ruim uitgevallen korte broeken, gemaakt van wol, zijde of katoen. Een leren riem voorkwam dat zo’n ‘tent’ van je heupen gleed. Het model had lange en erg ruime pijpen. Je ballen hadden vrij spel in zo’n prehistorische boxershort. En je weet zelf ook wel dat dit leuker klinkt dan voelt.

Opmars van de boxershort

In de jaren 30 van de vorige eeuw kwam de eerste wijde boxershort op de markt. Deze verschilde van de allereerste exemplaren door een nieuw design. Zo waren de pijpen een stuk korter. Het model sloeg aan en in de eerste drie maanden werden er al ruim 30.000 exemplaren van verkocht. In die tijd verdween ook de leren riem van het toneel. Deze werd vervangen door de veel praktischer en comfortabeler elastische tailleband.

Strijd om de populariteit

Eind jaren dertig van de vorige eeuw werd ook de strakke herenslip populair. Vanaf die tijd ontspon zich een ware concurrentiestrijd tussen beide typen ondergoed. In de jaren 50 en 60 begonnen de boxershorts steeds meer te lijken op de modellen zoals we die nu kennen. De opkomst van de rock ’n roll en de flower power tijd zorgde voor een enorme rijkheid aan hippe kleurtjes en designs. De boxershort was nu echt z’n kindertijd ontgroeid en veranderde van functioneel kledingstuk naar een fashion statement.

De boxershort van vandaag

Als je kijkt naar het assortiment van Comfyballs zal je concluderen dat de boxerschort een ware evolutie heeft meegemaakt. Niet alleen op het gebied van design, maar ook en vooral als het gaat om draagcomfort. Zo bieden Comfyballs boxershorts je door de unieke PackageFront pasvormtechnologie ultiem draagcomfort. En ook de flat-lock naden en superzachte Oeko-Tex gecertificeerde stoffen dragen bij aan dit draagcomfort waar Comfyballs wereldwijd om bekend staat.

Naast dat een boxershort perfect moet zitten, moet ie je natuurlijk ook goed staan. Daarom kun je bij Comfyballs kiezen uit verschillende kleuren en prints. Vind je het maken van een keuze lastig? Dan helpen we je graag op weg met onze keuzehulp.

Recent posts