HomeBlogZo blijft jouw Comfyballs boxershort langer mooi

Zo blijft jouw Comfyballs boxershort langer mooi

Auteur

Datum

Categorie

Natuurlijk wil jij zo lang mogelijk van jouw fijne Comfyballs boxershorts genieten. Dan moet je ze wel met aandacht behandelen en niet zomaar wat doen als het gaat om wassen, drogen en opbergen. Door goed om te gaan met jouw onderbroeken verleng je de levensduur. Zo blijven jouw Comfyballs langer mooi!

Het wassen van Comfyballs boxershorts

Alle Comfyballs (en Comfy for ladies) kunnen gewassen worden op zowel 40°C als 60°C zonder negatieve gevolgen. Op de wasinstructies staat 40°C vermeld. Dit heeft te maken met fabrieksgaranties van Invista, de producent van LYCRA®. LYCRA® is elastaan van de hoogste kwaliteit (en prijs). Om die kwaliteit te waarborgen, is wassen op 40°C dus het devies.

Ons advies is echter om het ondergoed op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen. Hierdoor slijten de stoffen minder, gaat het ondergoed langer mee en het bespaart je bovendien flink wat stroom. Wasverzachter is in principe niet nodig, want dat kan het absorptievermogen van jouw boxershort aantasten. Een goede tip is om de boxershorts binnenstebuiten te wassen, zodat de kleuren langer mooi blijven en slijtage aan de buitenkant voorkomt.

Als je huidallergieën of een gevoelige huid hebt, dan kun je de boxers voor het eerste gebruik wassen, maar in principe is dit niet nodig.

Scheid de kleuren

Wat wel belangrijk is, is rekening houden met het wassen van verschillende kleuren. Het typerende horrorscenario van iets roods bij de witte was doen, is erg extreem. Donkere kleuren en lichte kleuren bij elkaar gaat ook niet altijd goed: dus wassen met gelijke kleuren. Alle gekleurde stoffen geven namelijk iets kleur af tijdens de eerste paar wasbeurten. Dit geldt voor de organische en de kunstmatige stoffen van onze boxershorts. Het is helaas niet mogelijk om de kleurafgifte tot nul te reduceren zonder chemicaliën te gebruiken. Omdat al onze stoffen een Oeko-Tex-certificering hebben, gebruiken wij geen additieven of chemicaliën.

Was vooral niet te heet

Het wassen van jouw Comfyballs op een hoge temperatuur tast de stof aan. Het is mogelijk, maar het verdient niet onze aanbeveling. Door wassen op (te) hoge temperaturen slijt de stof veel sneller. Bovendien veroudert het elastiek in de tailleband en het PackageFront veel sneller en voelt het heel snel ‘hard’ in plaats van zacht en comfortabel.

Een hele korte samenvatting: licht bij licht, donker bij donker én rood apart. Temperatuur zo laag mogelijk. En dan laten drogen. Dat doe je zo:

Het drogen van Comfyballs boxershorts

Alle Comfyballs (en Comfy for ladies) mag je in de droogtrommel op lage temperatuur drogen. Vermijd hoge temperaturen, want dit tast de elasticiteit van de stof aan. Ons advies is dan ook om de droger eigenlijk helemaal niet te gebruiken. Door de boxershorts te laten drogen aan de waslijn slijten de stoffen minder snel, gaan ze langer mee en bespaar je bovendien nog eens energie.

Gebruik je toch de droogtrommel? Overweeg dan om de boxershorts in een waszak of kussensloop te drogen om wrijving en slijtage te verminderen. Haal ze na de droogcyclus ook direct uit de droger om kreuken te voorkomen.

Zo berg je jouw Comfyballs het beste op

Die boxers moeten dus zo snel mogelijk uit de droger, maar dan? Dan vouw je ze netjes op om kreuken te voorkomen en ruimte te besparen in je kast. Het is verstandig om jouw Comfyballs op een droge en geventileerde plaats te bewaren, om schimmelvorming te voorkomen. Natuurlijk moet je ze ook regelmatig dragen. Het langdurig opvouwen of ophangen zonder gebruik kan de elasticiteit verminderen.

En vervang versleten exemplaren op tijd. Hoe goed je ook voor je boxershorts zorgt, uiteindelijk slijten ze toch. Zorg ervoor dat je versleten exemplaren tijdig vervangt om comfort en ondersteuning te behouden.

Verleng de levensduur van jouw boxershorts

Het correct wassen, drogen en bewaren van je Comfyballs boxershorts verlengt niet alleen de levensduur, maar zorgt ook voor een comfortabele en hygiënische ervaring bij het dragen ervan.

Wil je weten welk underwear het best bij jouw wensen past? Check dan onze keuzehulp, bestel je favoriet en ook jij kunt genieten van het comfort van Comfyballs.

Recent posts